Hälso- sjukvård och i media 2013

12:43 PM
Hälso- sjukvård och i media 2013 -

Under året har "Varden" Hord gjort sig i media, både i och TV press. Nedan finner of användbara Lankar klipp och att vi i syfte inom "IT" ska få in bättre förståelse för vårdanvändarnas situation. Läs och begrunda, och låta oss komma närmre in Hallbar Løsning där IT lish ett effektivt verktyg för Varden

. "- ​​Så strongman pratar of problemet största om läkarnas arbetsmiljö Pekas vårdplatsbrist ut det som Efter det. kommer Alltid it-systemen. Så det är illa faktiskt. framför allt i sjukhusläkarna verkar in omfattande och allt mer komplex systemmiljö. För att det kunna Skota dagliga Arbetet handlar information om att det ofta jaga 20-30 i olika system och applikationer, förutom patientjournalsystemet . "

Citat Karin Båtelson, ett urklipp från artikeln publicerad i Computer Sweden

" Dåliga hot word IT-system patientsäkerheten. Vårdförbundet får allt fler samtal om arbetsmiljöproblem. Istället för att så Várda används wait until mycket tid och att logga in administration och ut ur olika data system. Enligt Vårdförbundet är det också in kostnadsfråga. Det går åt mycket att arbetstid to haunt SLOA program, och det i tidsåtgång motsvarar mellan och fyra fem miljarder crowns varje år. "

Källa svt.se

Det finns Saval in långsiktig som på kortsiktig aspekt Fragan. Med små medel kan man göra stor skillnad. PAGAR just Det bare ett antal initiativ / projekt inom "Varden" som är ett steg i rätt riktning. Utmaningen har många vinklar och så även lösningarna, så Fragan lish Otroligt komplex. finns Det dock ett antal lyckade slutförda projekt som påvisat stora result i form av minskad tid som användaren spenderar framför datorn, patientsäkerhet Okad genom att man introducerat "sessionshantering" och minimerar då även behovet av manuella rutiner för exempelvis överlämningar

Mycket är feltänk

. "- ​​Det är att vara frustererande framförallt patients eller hur det UPPLEVA anhörig och går till utifrån. Och då Ménar jag inte att operationer eller behandlingar går fel, utan allt annat feltänk när det gäller vårdplatser, väntetider, information, personal som inte kommunicerar, IT-system och Ledarskap och styrning som enbart fokuserar på saker som kan Matas i Antal eller tid ".

-Citat Karin från Båtelson, källa sjukhusläkaren.se.

"För att det kunna Skota dagliga arbetet information om att det ofta jaga handlar 20-30 i olika system och applikationer, förutom patientjournalsystemet."

Källa that it Varden

Vissa lyckats bättre har ...

If hör och Pernilla Johansson, enhetschef, Neurologmottagningen, landsting Beratta Jämtlands om deras erfarenheter samt även på projektet effekterna från Södertälje sjukhus. I Södertälje påbörjades arbetet barnkliniken på och har har sett mätbara result som är en av direkt följd projektet Sith med, single sign-on och sessionshantering.

Jämtlands Läns Landsting

YouTube direktlänk, http://www.youtube.com/watch?v=qwtS_99TSh4

Södertälje Sjukhus - Full video

YouTube direktlänk, http://www.youtube.com/watch?v=3yGlQU177us

Sveriges Television

7: e augusti 2013 - SVT Gomorron om "-Larm om stressande it-system" är ett interesting inslag som för speglar vardagen vårdpersonal

Direktlänk http: /. /www.svtplay.se/klipp/1382347/larm-om-stressande-it-system

In 2013 Röntgenveckan pratade jag med och det hel del deltagare generella intrycket of hade var att "it-avdelningen" behöver komma närmre Varden. Allmänna föreställningen var att "IT" är för långt Ifran verksamheten med fokus på uteslutande infrastruktur. Under min "föreläsing" valde att jag därför uppmana to dialogue då jag har den erfarenhet från Landstingens it-avdelningar är att man vill gärna Narma verksamheten sig upp och Fanga verksamhetskrav.

SVT Aktuellt - Stressande data system direktlänk to video

Jonas Söderström intervjuades om dåliga it-systemen inom vårdsektorn Aktuellt i på SVT. Precis som som i läkaren in av detta är så intervjuerna konstaterade in Fråga om patientsäkerhet som man kan inte längre Blunda för.

Dåliga hot patientsäkerheten sync It-system. is klipp från SVT

Press

Yahoo Finance - Citrix ShareFile helps stricter Tackle customer rules HIPAA Compliance with New Cloud for health care

DN debatt - "IT administration och har perverterat Varden" - Publicerad 7 juli 2013, http://www.dn.se/debatt/it-och-administration- har-perverterat-Varden /

Läkartidningen - Fallet med läkaren som måste fotografera bildskärmen med sin redovisades smartphone egen i Läkartidningen i januari

Göteborgs-Posten ( GP) -. IT -risker på Sahlgrenska "- krävs in bättre IT-Planering Ta därför personalens varningar på Allvar."

LäkemedelsVärlden - It-stöd ofta dåligt anpassade . "- Det Racker inte att Vanta på att nationella projekt för system att få of bättre för läkemedelsanvändning inom Varden Även lokala projekt behövs Ménar representanter från Läkarförbundet."

IDG - it i Varden - "Vi dranks i tungrodda system." (Läs den här Länken, den innehåller konkreta utmaningar i vardagen för vårdpersonalen) - Samma artikel i Computer Sweden men något förändrad finner of här även

IDG - Varden it i - in inloggning är fortfarande flera "Landstingens arbete med att Infora in samlad inloggning up springer it-system på alla hinder redan vid Definitionen av" single-sign-on "

IDG -. it i Varden - Låslösningar lish pest och kolera "-V ar jag ska ha det? has got across det i fickan Ska och sedan tappa bort det? Läkare Ryter Ifran om Sith-kort som som fungerar halvdant Nyckel up single-sign-on-lösningarna "

Undersökningen om hur vi är på den irriterade Digitala arbetsmiljön gjordes av och hade Manpower Forra året drygt 3000 svarande.

Om vårdsystemens brist på användbarhet kan man Lasa sea i den Farská rapporten eHälsosystemens användbarhet publicerad i Borjan av sommaren.

Det finns ett annat sätt, flera landsting har kommit långt vad gäller effektiv klient- och applikationsleverans. Både Jämtlands Läns Landsting och har haft Södertälje sjukhus ett stort antal referensbesökare för att ett utifrån vårdperspektiv diskutera effekterna av helt dynamisk it-infrastruktur. It-avdelningar bjuder med representanter från verksamheten up vårt Executive Briefing Center (EBC) där man kan sin visualize gemensamma målbild komma och här vidare to EBC info

film -.. Direktlänk Videon up "day in life "- kopiera Länken och för dina visa kollegor inom Varden. Filmen är typiskt "Amerikansk" men vilka affärsvärden som genom påvisas Enkla medel

PDF -. Tio anledningar att ÖKA informationssäkerhet - återta kontrollen och utan att minimera risk påverka produktivitet

PDF - Citrix lösningar och för sjukvård of

If även på sea citrix.com/healthcare

var finner of information användbar? Det är artikel någon annan, inlägg, video eller som motsvarande hjälpt dig som vi i din Vardag andra kan dra av nytta, kommentera gärna nedan.

Previous
Next Post »
0 Komentar